Schip

De Jan van Gent is een Contest 32 CS ketch ontworpen door Dick Zaal en gebouwd door Contest-Conyplex (Nederland) in 1978.

Ons schip heeft bouwnummer één, waardoor dit model destijds op de Hiswa heeft gepronkt! Het is dan ook een van de weinige Contesten van dit type met een vaste houten opbouw. Een uitprobeersel dat blijkbaar niet iedereen goed is bevallen … Wij zijn er echter ongelooflijk blij mee. Wanneer het buiten regent of flink waait, zit je onder het dakje droog en relatief warm. Bovendien geeft het net wat extra leefruimte. Het dakje moet je hieronder erbij denken, maar dit is hem dus (nagenoeg):


 Statistieken / zeilboot data

Romptype: Lange Kiel
Tuigage: Ketch (twee masten)
Lengte overall: 31,82 voet / 9,70 m
Lengte waterlijn: 25,66 voet / 7.82 m
Breedte: 10,89 voet / 3.32 m
Diepgang 1.50 m  
Gewicht: 14300 lbs / 6486 kg
Diesel Motor: Volvo Penta MD 17C, 36 PK
Indeling van achter naar voor:

Wij slapen in de achterkajuit op een twijfelaar (zonder wastafeltje). Het mannetje (Chris) zit in de kuip. Vrouwtjes slapen natuurlijk altijd ... Voor de kuip zit de zogenoemde 'natte cel' met toilet, fonteintje en een (koude) douche. Toen de boiler het nog deed - in een grijs verleden - was deze water- en energieslurper overigens warm. Tegenover de badkamer zit de kombuis, het (soms te) kleine keukentje. Verder in de kajuit twee langsbanken, die dienst kunnen doen als volwaardige bedden. Voorin de punt slapen onze twee engeltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten