vrijdag 27 juli 2012

Roompot en Oostende

We zijn echt een stelletje zoetwatermatrozen, zoals Piet Piraat dat zou zeggen. Wat is het weer wennen. Voor ons, maar ook de kinderen. Gelukkig zijn het weer en zee ons goed gezind. De eerste dag zijn we 43 mijl doorgestoomd richting de Oosterschelde in Zeeland. Veel motoren, genieten van de zon en 's avonds zelfs nog - op aandringen van onze lichtmatroos - een duik in het door kwallen overgenomen water.
Volgende ochtend vroeg gaan varen richting Belgie. Pal voor het lapje (met de wind mee), dus we werden getrakteerd op een flink wiegende boot, die ons evenwichtsorgaan op de proef stelde. Kinderen vielen gelukkig allebei een paar uur in slaap, waardoor we zelf ook even konden inkomen. Doel was met dit goede weer zo ver mogelijk doorvaren en met een beetje geluk ook vlakbij Plopsaland aan te komen. Einde van dag de haven van Oostende binnengevaren, alwaar we de door het dollende heenzijnde kinderen hebben vrijgelaten op het strand naast de haven. Zaaalig. En: volgende dag Plopsaland gehaald! Voor morgen gaan we nog een plan maken.
De internetverbindingen zijn niet al te best, dus vrees niet bij lange tijd radiostilte. Berichtjes graag via sms, what's app doet ook weinig. Voor zover verslag van de eerste dagen van de Jan van Gent, aaaarrgh.

Eindeloos plezier bij fontein in centrum van Oostende, op steenworp afstand van de haven.

1 opmerking:

  1. Hoi lieve zeelui, wat leuk jullie zo te kunnen volgen. Geniet van jullie trip en van elkaar. Dikke kus van Arianne

    BeantwoordenVerwijderen