zaterdag 24 november 2012

Dag 2 Waterige verjaardag

Zee, zee en nog eens zee. Verder is er vandaag weinig te zien. Zelfs de wacht 's nachts is zo rustig, dat we onze wekker met gemak om de dertig minuten kunnen zetten. Eén zeilboot dobbert achter ons op de golven, maar nadat wij drie uurtjes de motor aanzetten om stroom op te wekken, is ook die uit zicht verdwenen. De wind is de hele nacht en dag minimaal. Maar wat doe je dan op z'n lang stuk? Je hebt maar beperkt brandstof, dus toch maar uit zitten met zeilen omhoog. En dat is best wennen.

Desalniettemin is het vanochtend feest aan boord! Tot groot vermaak van de kinderen versier ik de kajuit met vlaggen en pak de karige cadeautjes in met pakpapier, dat ik heb opgedoken uit de krochten van het schip. Je wilt niet weten hoe lastig het is een vreemd land aan cadeautjes te vinden wat je zoekt. En dat terwijl het verlanglijstje niet al te uitdagend was.
Boxers, een logboek om tijdens het varen de positie, aantal mijlen en koers bij te houden en kniebeschermers voor het klussen. Niet te vinden, althans niet in de buurt. Dus werden het ingepakte kauwgomballen, chocolade met pepermunt en het klapstuk: een zelfgeknutselde snorkel - van een ballon met twee wc-rollen - met het woord NASA erop.

Bij dit laatste had Chris aan een half oog genoeg: 'aaah, een dieptemeter!'. Na alles wat we gerepareerd en vervangen hebben, bleef dat nog een grote wens. Aangezien ook die hier niet makkelijk te krijgen is, neemt broer Marcel die mee uit Nederland. Dus het feestvarken is eigenlijk gewoon vreselijk verwend. Ook is er nog post uit Nederland: een kaart van tante Carola! Geweldig lieverd, hij hangt in de kajuit. Na het overhandigen van de prachtige tekeningen van de kinderen, storten we ons op de kant-en-klare verjaardagscake, versierd met slagroom, hageltjes en een kaars met 36 erop.

De dag verloopt verder rustig en warm. Buiten zo'n 25 graden, binnen 33. Op dit moment bevinden we ons op 26'01 N 16'52 W en gaan we met ongeveer 3 knopen vooruit, met grootzeil en booster op. We schommelen licht en hopen vooral dat de wind niet te veel inzakt. De nacht is wederom kraakhelder en terwijl het mijn nu mijn beurt is te slapen voor mijn wacht, komt er een luid gesnurk uit de kuip. Maar wat wil je, na zo'n oceaanparty … kiss!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten