woensdag 1 mei 2013

Koninginnedag op Sint Maarten

Klaar voor Koniginnedag. Opa bewaakt het fort ...
Helemaal hetzelfde is het niet, maar zelfs aan de overkant van de oceaan kriebelt het tijdens Koning(inne)dag. En al helemaal tijdens een historisch moment als dit jaar. In alle vroegte togen we daarom gisterochtend naar Het Nederlandse deel van het eiland, waar we in Philipsburg de kroning live konden meemaken.

In het versierde 'tvhoekje' van de hotellobby van het Holland House beachhotel beleven we dan toch dat kippenvelmoment. Prinses Beatrix en Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. De kleine schare aan andere Nederlanders, waaronder mede-zeilers van de Waltzing Mathilda, Blabber en Dixbay, groeit naarmate de ochtend vordert. En voor we het weten is de lobby omgebouwd tot een inhuldigingsfeest. Compleet met toespraken van lokale bestuurders, volkliederen van zowel Nederland als Sint Maarten en saluutschoten van één van de splinternieuwe patrouilleschepen van de Nederlandse marine, de Hr.Ms. Friesland.

Dat noem ik nog eens met je neus in de boter vallen. Of de rest van de bevolking in Sint Maarten nu ook aan de buis gekluisterd was, betwijfelen we. Maar wij hebben het lekker gevierd. En dat is het belangrijkste.

Nederlandse afgevaardigden
Toch speciaal, om het live te volgen


Koningslied meezingen
Hr. Ms. Friesland lost 33 schoten

Kijken naar het lossen van de schoten in de baai bij Philipsburg
Na het feestgedruis, lekker bijkomen op het hobbelpaard (veel leuker dan Koninginnedag vieren ...;))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten