maandag 10 juni 2013

Hortaaaaaaa

Op de laatste brandstofdampen hebben wij zaterdagmiddag Horta bereikt. Wat een ervaring na 25 dagen zee, zee en nog eens zee. Luid joelend zijn we onthaald door de Waltzing Mathilda en op de steiger en het traditionele Cafe Sport ook onder meer Dixbay, Sailaway, Cula, Tarpan, Mistral en Mathiba weer stevig beetgepakt.
2540 mijl gevaren, met een gemiddelde snelheid van 4,1 knoop. Het was best een beproeving.
 
De kinderen hebben alweer uitgebreid gespeeld in de drie speeltuinen en wij alweer genoten van een warme douche en zalige Portugese hapjes. Wat een luxe weer aan land.
Gister ben ik ziek geworden, alsof alle spanning eruit kwam. Spugen, hoofdpijn en algeheel vaatdoekgevoel. Vandaar de verlate aankomstmail. Iedereen ontzettend bedankt voor het meeleven en ik schrijf snel wat over het gezellige Horta zelf, want over dit zeilersoord is genoeg te melden.
Maar zo eerst mijn bedje weer in, veel liefs van Chris, June, Hidde en lara

8 opmerkingen:

 1. Jaaaaa!!! Jullie zijn er!!!
  Wat een prestatie! Gefeliciteerd!
  June hopelijknsnel opgeknapt om te genieten van vaste grond onder de voeten en een prachtig eiland.
  Hoop zoooo dat jullie tijd hebben om de 21e Terceira aan te doen......
  Maar eerst genieten van wat luxe, warm water, vrienden en dan kijken hoe de pet staat of wind waait.
  Geniet & dikke kus
  Arjan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heey Arjan, ja misschien gaan we t halen.Wij gaan hoogstwaarschijnlijk morgen richting Terceira en gaan pas door als wind goed is. Check even de haven als jullie aankomen, goede reis en fijne vakantie vast! Kus!

   Verwijderen
 2. Nou we vinden jullie echte helden. Wat een prestatie! Zal wel weer even wennen aan de wal zijn met die zeebenen. En dan ga je weer genieten van iets wat je anders normaal vindt: het land. Puf lekker uit. Mars staat al in de startblokken voor de laatste etappe
  . En June: blijf schrijven, want je blogs worden verslonden. Fijne tijd!

  Babs en Paul

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi lieverds, dankjulliewel. Dit gaan we niet elk jaar doen hebben we al bedacht, iets te gek ha ha. Max is eersgister aangekomen, hij is al helemaal in zijn element. Azoren zijn prachtig! Als jullie ooit nog eens mogelijheid hebben ... tot snel, dikke kus, de Jantjes;)

   Verwijderen
 3. Lieverds!!!! Wat super dat jullie zijn aangekomen!!! Het einde komt nu echt in zicht. Geniet de komende maand nog met volle teugen van jullie geweldige avontuur en uiteraard van elkaar! Je blogs zijn echt te gek June zo zijn we toch stiekem dichtbij!
  Morgen heerlijk met Mars aan boord, super!
  Tot in de Hollandse haven volgende maand! Sven en ik gaan eerst nog even Amerika onveilig maken!!

  Dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieverd, heel veel plezier is USA, wat ongelooflijk gaaf. Zwaai even als je ons ziet varenb!! Zien jullie nu heel snel, dikke kus!

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd grote en kleine Jan van Genten!!!!
  In Lissabon lagen wij voor jullie (Jerommeke) en eerder heeft Anke brood kunnen kopen dankzij jullie watertaxi-diensten…..Jullie gingen naar de carieb en wij naar de Algarve. We hebben jullie via internet kunnen volgen en lazen jullie avonturen. In 25 etmalen naar Horta met 2 kleine kinderen, wat een onderneming! In het bejaardentehuis zul je er nog over vertellen aan bejaarden die er niets van zullen begrijpen. Mensen gaan je thuis vragen “en wanneer gaan jullie weer?” of wat deden jullie ’s nachts (ankeren?)”. Wij kozen in 1999 ervoor om eerst naar Bermuda te zeilen en van daar naar Flores. Dat bleek een paar dagen korter. Tjongetjonge wat zullen jullie blij zijn dat je er bent, in het mekka van de oceaanoverstekers. Misschien zien jullie onze verf-muur-tekening nog wel op de muur, we waren er in 1999; Ab, Anke, Bart met de Fantasia……
  Anke en Ab, lekker relaxed, misschien sullig, in de Algarve

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Anke en Ab! Wat ontzettend leuk om wat van jullie te horen. We hebben nog wel aan jullie gedacht, wisten eigenlijk niet hoe t was gegaan in NL en of jullie wel verder gingen. Wij vonden de reis ook best n onderneming, maar zeker de moeite waard. Genieten nu nog van het staartje. Hebben jullie een e-mailadres? Dan kunnen we nog eens mailen. Geniet nog van de prachtige Algarve! Niks sullig, heerlijk!! Heel veel groetjes, Chris en June

   Verwijderen