woensdag 26 december 2012

KerstLand in zicht!

Een geur van zand was de eerste aanwijzing dat land dichtbij moest zijn, een drijvende kokosnoot naast de boot de tweede. Gistermiddag, Eerste Kerstdag, voeren we na zestien dagen op zee dan eindelijk de troebele Surinamerivier op. Met harde wind op de neus maar met de stroming in de kont voeren we met ruim 7 knopen langs een gordel van oerwoud en oude plantages, naar de hoofdstad Paramaribo. En daar: anker uit en zo snel mogelijk aan land.

Hidde en Lara hebben eerst 5 minuten om de paal heen gerend van het Piertje waar we aanmeerden. Wij moesten onszelf tegenhouden niet hetzelfde te doen. Terwijl we over de Van Sommerdijkstraat liepen, bussen met swingmuziek langskwamen en bedelaars die in het Nederlands vroegen om een gulden, was het nog niet doorgedrongen. Dat besef kwam vandaag pas en wat is Paramaribo een heerlijke stad of liever gezegd dorp, want zo voelt het hier. En wat zijn die enorme tropische bomen, die heerlijke muziek en relaxte en behulpzame mensen die bijna allemaal Nederlands spreken (!) een verademing. We genieten met volle teugen.
Marcel gaat over enkele dagen naar huis, dus we gaan nog snel een programmaatje maken om de omgeving te zien. Wijzelf zullen hier zeker een week of 2 blijven en hebben daarna dus geen haast meer.

Lieve mensen, allemaal heel erg bedankt voor jullie steunbetuigingen, lieve berichtjes en kerstwensen. Zo hebben we ons niet helemaal alleen gevoeld op die grote oceaan. En nou … genieten!!!
Wij wensen jullie vanaf het snikhete Parbo alvast een bloedmooi Nieuwjaar.

May all your dreams come true!
Liefs, de crew van de Jan van Gent  


Moe, maar heel voldaan gisteravond in 't Vat, het enige tentje dat open was. Lara nat en bezweet van het rennen en spelen met de fontein en Hidde gaar van hollen en vliegen.
Merry Christmas and a happy New Year xxxxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten